Jaktlabradoren er en renraset labrador som er avlet spesielt for apportering av småvilt og dirigering.   Det registreres som labrador.  Forskjellen er at foreldrene i flere generasjoner bakover er jaktpremierte.  Den har sterke instinkter og evner når det gjelder jakt.   Utseendemessig har enkelte linjer fjernet seg langt fra idealet i utstillingsringen.   Den er mye lettere og mer langbent, og i de fleste tilfeller mer aktiv, enn den vanlige labradoren.  Den har generelt ikke en uvanlig plagsomt kjønnsdrift, slik noen retrievere har.

Den er veldig lett å dressere,vil gjerne tilfredstille sin fører og veldig smart.   Den kan være noe mer reservert, og opptatt av eieren sin enn den vanlige labradoren.  Den mykheten som må til, for å være så førerorientert,  kan komme som en overraskelse på mange.  Rasen kjennetegnes også ved hurtighet og trøkk, kombinert med fullstendig passivitet når det kreves (av og på knapp). 

Den må få bruke hodet sitt, ellers kan det boble over av behov for meningsfyllte oppgaver.  Jeg anbefaler ikke disse hundene som rene familiehunder.  Ikke gjør den tabben at dere bare ønsker dere en slankere og lettere labrador, da kan man få en stor overraskelse...

Kullene tilfredstiller Norsk retrieverklubb sitt krav til avl, da foreldrene er jaktpremierte.